Цитата:
Допис від Vitos
Думаю про знаменитість міста можна говорити як з історичної сторони так і з сторони сучасності.
В середньовіччі в місті проживало біля 80 % жителів єврейської національності. Причиною, звісна річ, була вигідна торгівля.
Підтримуючи цю традицію сучасне місто і тепер відзначається розвиненою торгівельною мережею (про якість обслуговування небуду... Це в іншій темі), барами та кількістю духовних закладів.
Найбільшої сучасної слави нашому місту насправді приніс проект нафтопроводу "Одеса-Броди". Я особисто при спілкуванні з незнайомими людьми тільки по цьому факту знаходив взаємне розуміння в формі кивання, типу "ага...! я чув про це!".
|
ну щодо Одеса-Броди" то славу нашому місту приніс не його проект, а існування такого нафтопроводу :) таки дійсно, коли кажу звідки я - перша реакція з боку більш-менш обізнаних людей, це нафтопровід.
Щодо "нафтової" теми, то в свій час назву нашого міста поширив по Єпрові і Україні якраз то Проект НПЗ (нафтопереробного заводу). Трошки пробував нарити детальну інформацію про проект (плани, кількість робочих, екологічні параметри)...Надзвичайно перспективний проект був, але наша держава як завжди все пустила коту під хвіст...
Інший момент, це Бродівський котел 1944 року, тут вже менше людей реагують на співвідношення цього факту з нашим містом, але кілька людей з мого власного досвіду сприймали це як найвідомішу подію щодо Бродів.
І от коли поступив в університет, однокурсники при слові "Броди" миттєво згадали першу танкову битву 2 Світової), ну просто видно, що люди тести з історії здавали...От таким то з мого власного досвіду Броди відому людям з Києва і далі на Схід)
Хто читав історію Бродів, то думаю помітив, що мати самого Зигмунда Фрейда народилась в Наших Бродах :)
|